Materiaalgebruik

Wanneer je wilt beachvolleyballen dien je zelf het veld op te bouwen en weer af te breken.
De benodigde materialen kunnen uit het materiaalhok gehaald worden. Dat zijn palen, netten, antennes en ballen.
Na het spelen dienen de velden weer te worden afgebroken en alle materialen weer netjes op de daarvoor bestemde plek in het materiaalhok opgeborgen te worden.
Er zijn een aantal materialen welke op de velden blijven staan.
De staanders waar de palen in komen te staan, blijven het gehele jaar op de velden staan.
De lijnen blijven gedurende het seizoen ook op de velden liggen.
Op de hoeken van alle velden worden voor de start van het seizoen planken met haken ingegraven waar de lijnen aan bevestigd worden.

Materiaalhok

• Netten: Hangen aan de rechterzijde materialenhok, op haken welke bevestigd zijn aan het tussenschot
  • Palen: Hangen aan de linkerzijde op haken welke aan de muur bevestigd zijn
  • Antennes: Staan in een ton
  • Ballen: Zitten in een ballennet
  • Overige attributen zoals zitzakken en decoratie: Staan los in het materialenhok
  • Bezems: Staan voor het hek

De palen kunnen in de staanders die vast op de velden staan worden geplaatst. Het net kan tussen de palen worden gehangen op de velden waar gebruik gemaakt van wordt. Op het net moet de antenne geplaatst worden.

Voor alle velden is belijning aanwezig. Aan het begin van het seizoen zullen de lijnen op de velden worden aangelegd. Deze blijven het gehele seizoen op deze velden liggen. Op de hoeken van alle velden zijn daarvoor planken met haken ingegraven waar de lijnen aan bevestigd dienen te worden.

In het materiaalhok liggen 8 beachballen waar Volta op is geschreven. Deze ballen mogen vrij gebruikt worden.
Er staan bezems en harken in het materiaalhok. Na het spelen dienen de spelers het zand wat op de tegels binnen het hek ligt weer terug te vegen en de velden aan te harken.

Verlichting

Aan de linkerkant in het buitenhok (algemene ruimte) zit een schakelaar voor de verlichting op de beachvelden.
Wanneer de verlichting uit wordt gedaan moet deze een tijdje uitblijven, anders gaan de lampen kapot.