Jeugd D, E en F

Welkom op de pagina van de DEF jeugd van vv Volta. Op deze pagina vindt u diverse informatie over de jongste kids die volleybal spelen bij vv Volta. Het gaat dan over teamindelingen, trainingen, wedstrijden en overige info welke handig is om te weten voor leden en aspirant leden. Indien uw zoon of dochter een keer kennis wil maken met de volleybal sport, dan kan er via deze link een tweetal proeftrainingen worden aangevraagd. Als dat bevalt en uw zoon / dochter wil verder met de volleybal sport dan kan er via dit formulier een lidmaatschap worden aangevraagd.

Coördinator DEF jeugd:

Robin Hilberink
Marit de Vries

Trainer(s): Joke

Deze kids spelen nog geen competitie:
Jolien Smit - Nivo 3
Alexis Carbin - Nivo 5
Lotte Adriaanse - Nivo 5
Yse Jonker - Nivo 2
Luciana Kesimaat - Nivo 5
Morisson Bruinsma - Nivo 5
Eline Deen - Nivo 3
Kevin Khosravan - Nivo 5
Cemal Alp - Nivo 3
Dave - Nivo 2
Angel Hoffkamp - Nivo 4

Trainer(s): zie hierboven bij de teams / het nivo.

Trainingen en Trainingstijden:
Onze DEF jeugd traint 1 keer per week op maandag. Klik hier voor de meest actuele trainingstijden.

De training bestaat, afhankelijk van de leeftijd, uit 5 niveaus, waarbij het streven is om 2 trainers per niveau in te zetten:
Niveau 2: 6, 7 en 8 jarigen
Niveau 3: 8 en 9 jarigen
Niveau 4: 9 en 10 jarigen
Niveau 5: 10 en 11 jarigen
Niveau 6: 11 en 12 jarigen

Per niveau wordt een volleybaltechniek aangeleerd. Cool moves volleybal (CMV) is speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar ontwikkeld. Via verschillende niveaus leren de kinderen, op een leuke manier, stapsgewijs volleyballen. Lees hier meer over de spelregels. per niveau zijn de basis vaardigheden als volgt:
Niveau 2: gooien en vangen en onderhandse service
Niveau 3: onderarms passen
Niveau 4: tweede bal verplicht vanuit een vloeiende vanggooi of vangstoot beweging spelen. Smashen wordt aangeleerd
Niveau 5: 3 keer spelen
Niveau 6: bovenhandse opslag, smash/push

Neem tijdens de training een bidon mee gevuld met water.

Om de ouders ook bij de sport van hun kind en onze vereniging te betrekken wordt er regelmatig een training georganiseerd waarbij de ouders ook mee trainen. Ouders krijgen dan een beter zicht op hoe het spelletje gaat, omdat het cool moves volleybal zijn eigen spelregels heeft en de eerste niveaus niet zijn te vergelijken met de spelregels van het "gewone" volleybal.

Wedstrijden:
Onze DEF jeugd speelt competitie (in toernooi vorm) op de zaterdagochtend. Het toernooischema voor het seizoen 2018 - 2019 is als volgt:

2018:
29 september 2018 bij VVH in Harderwijk
6 oktober 2018 bij Blauw Wit in Oldebroek
3 november 2018 bij Pauwervoll in Ermelo
24 november 2018 bij Udeo in Uddel
8 december 2018 bij Zeewolde in Zeewolde
15 december 2018 bij Hellas in Nunspeet

2019:
12 januari 2019 bij HSC in Hierden
26 januari 2019 bij ESV in Uddel
2 februari 2019 bij OMS in Putten
9 maart 2019 bij Libero in Dronten
6 april 2019 bij EVV in Elburg
13 april 2019 bij Volta in Lelystad

Teams bestaan uit 4-6 spelers maar er staan in deze competitie 4 spelers in het veld. Wanneer een kind lid wordt van vv Volta is het niet altijd raadzaam om direct mee te doen met de competitie. Dit komt omdat eerst de volleybaltechnieken aangeleerd moeten worden. Het kan ook zijn dat de teams al zijn ingedeeld. Twee keer per jaar (begin seizoen en na de kerst) worden de teams opnieuw ingedeeld en ingeschreven, waarna de nieuwe kinderen ook wedstrijden kunnen spelen. De coördinator DEF jeugd neemt hierover altijd eerst contact op met de ouders i.v.m. de benodigde toestemming hiervoor.

Overige informatie:
  • Wij vragen aan ouders altijd om aan de coördinator DEF jeugd door te geven of hun zoon / dochter medische of andere problemen heeft zodat wij daar rekening mee kunnen houden.
  • Tijdens de trainingen en de wedstrijden worden er foto's gemaakt. Hoe Volta daar mee om gaat leest u in ons Privacy Reglement .
  • Gedurende het seizoen organiseren de trainers van de DEF groep diverse activiteiten: Sinterklaas, kind-oudertoernooi en een eindfeest. Hulp van ouders is hierbij altijd welkom.
  • Verjaardagen: sommige kinderen vinden het leuk om een traktatie mee te brengen bij de training al s ze jarig zijn. Dit is geen verplichting! Wanneer een kind wil trakteren wordt er o een gezonde traktatie gevraagd. We trainen ongeveer 40 weken per jaar, dus als ieder kind zijn verjaardag viert met een zakje snoep verliezen we de slagen "snoep verstandig, eet een appel" uit het oog.
  • Er wordt 3 keer per jaar een DEF nieuwsbrief verstuurd door de vereniging.
  • Wanneer een kind competitie gaat spelen wordt er door de coach voor de ouders van het team waar het kind in zit, een WhatsApp groep gemaakt. Hiermee wordt gecommuniceerd over rijschemas, eventuele afzeggingen van wedstrijden e.d.. Een van de ouders neemt normaliter de rol van coach op zich.