Spelerskaarten
Wanneer is een speler gerechtigd te spelen.

Om in competitieverband te mogen spelen, moet een speler in het bezit zijn van een spelerskaart.
Zonder geldige spelerskaart kun je een boete krijgen!
Een spelerskaart wordt door het secretariaat bij de Nevobo aangevraagd.
Ook moet een (digitale) pasfoto bij het secretariaat aangeleverd worden.

Zonder pasfoto kan er dus geen spelerskaart aangevraagd worden en wordt er in ieder geval een boete opgelegd.

Mocht je binnen een week na het versturen geen welkomstmail hebben ontvangen laat dit dan even weten.

Als je de spelerskaart voor de wedstrijd niet kunt tonen en hij is wel afgegeven
, mag je wel spelen op voorwaarde dat het registratienummer bekend is en je je kunt legitimeren, maar de vereniging krijgt dan wel een boete van 5 euro.
Omdat dit je eigen verantwoordelijkheid is, zal de boete in zo'n geval op de speler worden verhaald.
Kijk als team dan ook goed of alle spelerspassen geldig en aanwezig zijn!

Spelen zonder spelerskaart is alleen mogelijk onder de volgende voorwaarden:

* De spelerskaart is bij de Nevobo aangevraagd, maar nog niet afgegeven.
* De Nevobo heeft het registratienummer van de kaart afgegeven.
* De speler moet zich voor de wedstrijd kunnen legitimeren met een ID-kaart, paspoort of rijbewijs.

Zodra de spelerskaart met foto door de Nevobo is afgegeven dient de speler deze pas voorafgaand aan de wedstrijd aan de scheidsrechter te kunnen tonen.
De passen mogen ook door de trainer, coach of begeleider worden verzameld, maar dienen bij elke westrijd getoond te kunnen worden.